Skip to main content

Lieve Ardine,

Afgelopen weekend bereikte ons het droevige nieuws dat je in het ziekenhuis was opgenomen en dat de doctoren niets meer voor je konden betekenen.

Maandagochtend al kwam het bericht van jouw overlijden. Onvoorstelbaar voor iedereen, natuurlijk in de eerste plaats voor je directe familie en naasten, maar ook voor ons, de Starlights-familie. We zijn nog steeds in shock en kunnen het niet geloven.

Ardine, via Ward ben je zo’n 15 jaar geleden bij onze vereniging betrokken geraakt. Al gauw voelde je je thuis en ging je meehelpen, in eerste instantie bij allerlei activiteiten en in de kantine. Je leerde wat mensen beter kennen en die haalden je over om ook actief te worden als speelster. Het recreanten-team was daarvoor bij uitstek geschikt. Gedurende een kleine 10 jaar heb je dan ook van dit gemengde team van oud-spelers en -speelsters én ‘oude nieuwelingen’ die het leuk vinden om ook af en toe een balletje te gooien en te slaan, met veel plezier deel uitgemaakt. Totdat een blessure je verhinderde om nog verder te spelen en je als supporter verder ging. Gelukkig kon je nog wel blijven golfen.

Wat al meteen opviel was dat je leergierig was en de sport fanatiek benaderde. Uiteraard sportte je voor je plezier, maar je vond ook dat er serieus getraind en gespeeld moest worden, weer of geen weer. En uiteraard moesten de wedstrijden gewonnen worden en baalde je verschrikkelijk als je ‘uit’ ging. Bij dit team ging en gaat het echter niet alleen om de sport, maar ook om de gezelligheid en is er een grote onderlinge sociale samenhang. Jij voelde je er vanaf het begin heel erg goed thuis en hebt genoten van veel gezellige momenten, ook bijvoorbeeld van de jaarlijkse dartscompetitie.

Door zelf te gaan spelen raakte je nog meer betrokken bij de vereniging. Zoals het bij jou hoorde zei je dan ook geen nee toen je in 2009 gevraagd werd om lid te worden van het bestuur en nam je de taak van secretaris op je. Die functie heb je uiteindelijk precies 10 jaar met veel plezier en zeer accuraat uitgeoefend.

In die jaren werd het pub-quizzen populair in de regio en al gauw werd, onder jouw bezielende leiding een Starlightsteam opgezet dat in Schijndel aan verschillende competities mee ging doen. Over twee weken staat de volgende pubquiz alweer gepland, maar het team zal het vanaf nu zonder jou moeten doen, de kartrekker en schrijver én alwetende, want vaak had jij het antwoord al opgeschreven alvorens de rest van het team de vraag nog maar gehoord had.

Je vond het zó leuk dat je aanbood zélf een pubquiz voor de vereniging te gaan organiseren en vanaf 2012 heb je jaarlijks een quiz in de kantine georganiseerd, waarbij het aantal deelnemers steeds toenam. Met als hoogtepunt de jubileum-pubquiz in de feesttent tijdens het 40-jarig bestaan van de vereniging.

Je was de laatste jaren dan wel geen speelster en bestuurslid meer, maar nog wel steeds actief en betrokken en vaak op onze accommodatie aanwezig als er iets te doen was.

Ardine, we hebben je bij de Starlights leren kennen als een fantastisch mens waarmee we graag te maken hadden. Je was een betrokken ouder, een gedreven speelster, een positief-kritisch en punctueel bestuurslid, een voorbeeld voor vele anderen. We zullen je enorm gaan missen, dat is met geen pen te beschrijven!

We zullen je nooit vergeten!

Bedankt voor alles!

Bestuur en leden BSV Starlights