De pakken en de bijbehorende accessoires dienen besteld te worden bij onze vaste leverancier SSK Europe: info@sskeurope.com. Dat kan digitaal via de speciale clubpagina van SSK Europe: https://sskeurope.ccvshop.nl/Webwinkel-Category-5965985/Starlights.htm of door een bezoekje te brengen aan de winkel aan de Heulweg 128B in  Kwintsheul.

De Rookies, Majors en de Pupillen kunnen pakken huren voor € 20 per jaar. Accessoires moeten wel zelf aangeschaft worden.

Contactpersoon over de pakken vanuit de vereniging is Michel van Heeswijk. Te bereiken op michelvheeswijk@hotmail.com

 

De nieuwe pakken:

 • Broek wordt effen grijs. De honkballers hebben keus uit een 3/4 broek of een 1/1 broek. De softbalsters hebben daarnaast de mogelijkheid om met een korte broek (shorts) te spelen (een wedstrijd dient door het hele team wel in uniforme kledij gespeeld te worden, dus allemaal met een korte broek of allemaal met een lange broek). Daarnaast zijn er ook zg. budgetbroeken, m.n. voor de recreanten die niet mogen sliden.
 • Shirt wordt rood met grijze accenten. Logo wordt uitgevoerd met een smalle witte rand.
 • Accessoires zijn rood: riem, ondershirt, sokken, jacks en truien
 • Petten (ook in rood) komen er in twee kwaliteiten
 • Slobs vervallen
 • Rugnummers en namen achterop het shirt zijn niet verplicht, maar kunnen bij de leverancier bijbesteld worden. Hiervoor wordt een standaard lettertype gebruikt
 • Softbalsters kunnen zowel een lange broek als een korte broek aanschaffen.

Invoeringstraject:

2015: overgangsjaar, waarbij het spelen in het oude én het nieuwe pak nog wordt toegestaan. Voor de teams van Dames 1 en Heren 1 geldt dat zij wel een keuze moeten maken of ze als team spelen in het nieuwe of in het oude pak. De honkbal aspiranten spelen in 2015 nog in hun huidige pakken, aangezien zij deze pas in 2014 hebben aangeschaft. De ouders/verzorgers zijn hierover geïnformeerd

2016: alle teams, vanaf de aspirantenleeftijd, zijn verplicht voortaan met de nieuwe pakken te spelen

2017: alle jeugdteams spelen in de nieuwe pakken (indien mogelijk eerder, hangt af van de financiën)

Leverancier:

 • We werken samen met SSK Europe, waar de leden en ouders van BSV Starlights hun spullen rechtstreeks via de website kunnen bestellen. Op deze website is een speciale clubpagina van BSV Starlights opgemaakt: https://sskeurope.ccvshop.nl/Webwinkel-Category-5965985/Starlights.html
 • Starlights spelen met grijze broeken en rode accessoires, dus alleen compleet rode accessoires bestellen.
  De levertijd voor clubkleding is 6 weken.
  De accessoires, broeken en petten zijn normaal gesproken op voorraad en dus direct leverbaar.
 • Er zijn géén paspakken. Bestellen kan via de site of rechtsreeks bij SSK Europe. Dit is de eigen verantwoordelijkheid van leden en/of hun ouders.

Honkbalknuppels vanaf 2020:

In 2018 heeft de KNBSB een aanpassing in de regels met betrekking tot knuppels bij de Honkbal Jeugd gecommuniceerd. Er is een overgangsperiode van twee seizoenen gehanteerd (2018 en 2019). In navolging van Little League internationaal volgt de KNBSB vanaf seizoen 2020 de Amerikaanse regels voor Honkbal Jeugdknuppels. De reden hiervoor is veiligheid. Er kan minder hard met deze knuppels worden geslagen. Bovendien is het een stuk eenvoudiger controleerbaar voor de scheidrechters bij onze verenigingen of met een goedgekeurde honkbalknuppel wordt geslagen.

Klik hier voor meer informatie

Helmen en overige hoofdbescherming:

Veiligheid- en maskerbeleid Starlights nov. 2021