Skip to main content

DSC_0320 Stel je voor. Je bent verzot op honkbal, mag een toernooi spelen in Polen en keert terug met de gouden trofee. Twee Starlights leden kunnen terugkijken op deze geweldige ervaring. Koen van Engelen en Ties Olijslagers (die beide spelen bij Starlights Aspiranten) zijn dit seizoen geselecteerd voor Brabant United om deel te nemen aan de NK Little League. Na vele trainingen en verschillende toernooien met het Brabant United team, speelde ze in juni mee met het NK Little League op het honkbalcomplex van de Hoofddorp Pioneers. Een fantastische ervaring, maar helaas net niet door naar het EK Little League wat in Polen gespeeld wordt.

Toch is het Brabant United avontuur op dat moment nog niet voorbij. Het selectieteam schrijft zich in voor een internationaal toernooi in Kutno (Polen). Het avontuur begint op 16 augustus 2016. Ze vertrekken dan per trein naar Polen om te spelen op het Little League complex in Kutno. Daar mogen ze het opnemen tegen teams uit Wit-Rusland, Polen en Oekraïne. Niet de minste teams. Maar de jongens spelen goed, zo goed zelfs dat ze de finale bereiken. Uiteindelijk wordt de finale gewonnen met 4-2 en is de feestvreugde compleet. De finalewedstrijd werd live gestreamd op Youtube en is terug te kijken via https://www.youtube.com/watch?v=a4oaPtgu3BU.
Met een voldaan gevoel en een joekel van een gouden trofee keren ze na een intensieve en sportieve week weer huiswaarts.

Wij feliciteren Koen en Ties met deze geweldige prestatie!