Skip to main content

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van woensdag 18 februari nam Gonny v.d. Meerendonk afscheid als penningmeester van het bestuur. Zij werd bij het afscheid benoemd als Lid van Verdienste, het 16e Lid van Verdiensten in de geschiedenis van BSV Starlights.Dezelfde avond werd voor de 31e keer de LEO-Award uitgereikt, deze keer ging deze aanmoedigingsprijs naar Ward Emmaneel.

LEO-Award
Toespraak voorzitter Adrie Hellings tijdens deledenvergadering: Het is vandaag de 31e keer dat de LEO-Award wordt uitgereikt.

Tijdens de opening van het huidige complex aan de Leemputten stelde oud-voorzitter en medeoprichter Leo Muskens de zg. Leo-Award in.

Dit is een wisseltrofee voor iemand uit de vereniging die zich in een seizoen extrasportief heeft ingezet.

In 1985 werd de eerste Leo-Award uitgereikt aan John Verhoeven. Ondertussen is het een felbegeerde trofee geworden die de afgelopen jaren door de veel clubmensen gewonnen is.

Ook na het overlijden van Leo Muskens in 2009 wordt zijn Award nog jaarlijks toegekend.

Vandaag gaat de Award naar iemand met een hoog lidnummer, nl. 693. Met dat nummer hoor je bij de ‘jonkies’ van onze vereniging, in dit geval zeker zo omdat hij/zij zelfs nog maar net op een leeftijd is dat Tonnie een flesje bier aan hem/haar mag verkopen.

De winnaar van de LEO-Award 2015 heeft er toch ook al een hele loopbaan in onze sport opzitten. Als jong menneke (dat verklap ik maar alvast) heeft hij in de jeugdteams van onze vereniging gespeeld. Na een paar jaar maakte hij de overstap naar een andere vereniging (PSV) omdat daar meer mogelijkheden waren om op hoger niveau te trainen en te spelen. Na een paar jaar kwam hij echter weer terug bij BSV Starlights en speelt sindsdien in ons honkbal juniorenteam. Tot zijn grote verdriet miste hij met dit team de afgelopen twee seizoenen op het nippertje het kampioenschap. Dat was twee keer op rij heel erg jammer en frustrerend. Dit jaar weer een nieuwe poging!

Naast speler van BSV Starlights heeft hij zich ook ontwikkeld tot een echte clubjongen, zeer actief en betrokken bij de vereniging. Altijd beschikbaar en inzetbaar voor taken binnen de vereniging en deelnemer aan alle activiteiten. Zo doet hij ook mee aan de dartscompetitie. Hij won vorig seizoen en ook nu staat hij, met zijn nieuwe partner, weer hoog genoteerd.

Het afgelopen seizoen is hij begonnen als trainer bij één van onze teams en heeft daarnaast de jeugd-trainer-coach opleiding met succes gevolgd. Als we het hebben over verjonging van onze kaderleden is dat natuurlijk een hele goede en belangrijke zaak.

De LEO-Award is een aanmoedigingsprijs voor iemand waarvan het bestuur verwacht dat hij nog vele jaren veel heel voor onze vereniging kan en zal gaan betekenen. Daar zijn wij van overtuigd! De LEO-Award 2015 gaat daarom naar Ward Emmaneel!

2015_LeoAward-Ward-Emmaneel

 

GONNY V.D. MEERENDONK – LID VAN VERDIENSTE

18 februari 2015

Beste Gonny,

Vanavond nemen we afscheid van jou als penningmeester van onze vereniging. We nemen echter geen afscheid van jou als lid van BSV Starlights. De komende jaren zul je zeker nog actief blijven achter de schermen. Zo blijf je voorlopig de ledenadministratie doen en blijf je nog even de contactpersoon voor de pakken, blijf je actief als één van de poetsdames van de kantine (één keer per twee weken) en beschikbaar om hand- en spandiensten te verlenen achter de bar bij speciale activiteiten.

Maar je hebt besloten om te stoppen als penningmeester en als lid van het bestuur. Eigenlijk wilde je al eerder stoppen, maar gelukkig hebben we je wat langer kunnen behouden. Vorig jaar hebben we echter afgesproken dat het echt je laatste jaar zou worden. Om er voor te zorgen dat dit zeker het geval zou zijn, heb je zelf je opvolgster gezocht en gevonden. Wij hebben er alle vertrouwen in dat bij Brunhilde de zaken in goede handen zullen zijn!

Gonny, we leerden jou bij BSV Starlights kennen vanaf het moment dat Jurgen als jongetje bij de peanuts kwam spelen. Als betrokken moeder was je altijd aanwezig, bijna altijd ook bij de uitwedstrijden en dan had je altijd twee thermoskannen met koffie bij je. Niet goed voor de omzet van de kantine van de tegenpartij, maar wel erg fijn voor de meerijdende ouders en coach van ons eigen team. En aangezien ik vele jaren die coach mocht zijn, heb ik er wel het meest van geprofiteerd van iedereen! Nogmaals dank je wel daarvoor!!

Het bleek al snel dat je bereid was tijd en energie in onze vereniging te steken en al gauw werd je ingeschakeld bij kantinediensten. Ook wist het bestuur je te vinden toen er een nieuwe pakkencoördinator werd gezocht. Jarenlang heb je die taak met veel inzet verzorgd. Ondertussen werd je ook ingeschakeld om als bezorgadres van de wedstrijdformulieren te dienen, gaf je wekelijks de uitslagen door aan de KNBSB en controleerde en verstuurde de wedstrijdformulieren. Sinds die tijd hebben we nauwelijks nog boetes gekregen! Daarnaast hadden we met jou een kort lijntje met de gemeente. Jouw man Wout is nl. namens de gemeente altijd betrokken geweest bij het onderhoud van ons veld en kon dan ooit wel eens iets extra’s voor ons doen!

Op een gegeven moment moest het bestuur op zoek naar een nieuwe penningmeester, nu 7 jaar geleden. Mede gezien jouw bankverleden kwamen we bij jou uit en daar hebben we nooit één seconde spijt van gehad.

Je had als penningmeester je zaakjes al snel keurig op orde en zorgde er elk jaar weer voor dat de begroting en jaarrekening prima in orde waren. Ik denk niet dat je ook maar ergens één dubbeltje hebt laten liggen. Zo werden er betalingsregelingen getroffen met leden die een contributieachterstand hadden, haalde je alle subsidies binnen waarop we ook maar enigszins recht hadden en zorgde je ervoor dat we een financieel gezonde vereniging bleven, zonder dat het nodig was om een flinke contributies te heffen of fikse verhogingen van de kantineprijzen door te voeren.

Naast het werk voor BSV Starlights was je ook actief als penningmeester van de beheerscommissie van ons complex en beheerde je de inkomsten en uitgaven van Starlights en Avanti voor wat betreft het gezamenlijke gedeelte, m.n. de kantine en de kleedlokalen.

Gonny, het bestuur van BSV Starlights wil je, namens alle leden, bedanken voor je jarenlange inzet en hopen dat je nog lang actief zult zijn.

Na ruim 37 jaar BSV Starlights zijn er in totaal 4 ereleden, 15 leden van verdienste en sinds vandaag 31 winnaars van de LEO-Award. Deze groep mensen met bijzondere verdiensten voor onze vereniging krijgt er vandaag nog een lid bij!

Want, Gonny, het bestuur heeft besloten om op deze Algemene Ledenvergadering van woensdag 18 februari 2015 jou te benoemen tot het 16e Lid Van Verdienste van onze vereniging en ik wil de aanwezigen vragen om dit met een applaus te bekrachtigen. Gefeliciteerd!!

 

 

 

We hadden dus al 15 leden van verdienste:

09-01-1983 Beer Pijnenburg

17-06-1989 Piet Buytels

26-06-1993 Wilma Gevers

26-06-1998 René van de Ven

16-12-2001 Wim Verstraten

21-06-2003 Hen Verhoeven, Mario GeversMieke Goossens en Mieke van Weert

28-09-2007 Jo v.d. Aa

19-02-2008 Marga Verhoeven

03-10-2009 Edwin v.d. Berk

15-06-2013 Toine van Heesch en Gerard Geenen

07-11-2014 Tonnie Broks

 

One Comment

  • Hallo, dit is een reactie.
    Reacties verwijderen kan door in te loggen en de reacties op de berichten te bekijken. Je hebt daar de mogelijkheid om reacties te bewerken of te verwijderen.