Skip to main content

Het is vandaag de 33e keer dat de LEO-Award wordt uitgereikt.

Tijdens de opening van het huidige complex aan de Leemputten stelde oud-voorzitter en medeoprichter Leo Muskens de zg. Leo-Award in. Dit is een wisseltrofee voor iemand uit de vereniging die zich in een seizoen extrasportief heeft ingezet.

In 1985 werd de eerste Leo-Award uitgereikt aan John Verhoeven. Ondertussen is het een felbegeerde trofee geworden die de afgelopen jaren al door veel clubmensen gewonnen is. Ook na het overlijden van Leo Muskens in 2009 wordt zijn Award nog jaarlijks toegekend.

Vandaag gaat de Award naar iemand met een heel speciaal lidnummer, nl. DJ5P288. Tegenwoordig hebben we geen normale lidnummers meer, maar heel ingewikkelde formules.

De winnaar van de LEO-Award 2017 is al meer dan 15 jaar lid van onze vereniging, maar moet nog 25 jaar worden. Begonnen bij de peanuts en via de pupillen en aspiranten naar de junioren doorgegroeid, waarbij hij ook het beroemde EK Little League Honkbal in Litouwen heeft gespeeld.

Daarna is deze winnaar ook nog een paar jaar lid geweest van een andere vereniging, waardoor de vreemde Leo-Awardsituatie zich voordeed dat hij (het is een hij) op een paar honderd meter van zijn eigen thuis een uitwedstrijd tégen Starlights ging spelen. Of hij dan vanuit thuis mocht reizen of eerst naar de kantine van zijn vereniging moest voor een voorbespreking en de gezamenlijke reis naar Schijndel, weet ik eigenlijk niet. Het waren, nog niet zo lang geleden, de jaren van de spannende honkbalderby’s tussen Starlights en Ducks.

Na zijn terugkeer bij onze vereniging (uiteindelijk komen ze zo’n beetje allemaal wel weer terug) is hij in Heren 1 gaan spelen en is daar, vooral als pitcher, een belangrijke speler van het team. Hij was onderdeel van het kampioensteam van 2012 en speelde bij het behalen van dat kampioenschap een belangrijke rol.

In 2014 is hij begonnen met coachen. In zijn eerste jaar miste zijn juniorenteam op het nippertje het kampioenschap en afgelopen seizoen lukte het hem weer nèt niet om kampioen te worden, met de honkbal aspiranten kwamen ze één puntje tekort…

Helaas, maar het mooiste gebeurde na afloop van de laatste wedstrijd van het seizoen, toen hij van al ‘zijn’ jong
ens een paar doucheslippers kreeg toegeworpen  als waardering voor zijn inzet als trainer/coach gedurende het seizoen.

Hij heeft zich binnen onze vereniging ontwikkeld tot een zeer gerespecteerd kaderlid, altijd bereid om te ondersteunen waar dat nodig is. Naast zijn werkzaamheden als trainer/coach bij de jeugd, nam hij het afgelopen seizoen ook zijn verantwoordelijkheid in zijn eigen team, Heren 1, in de periode dat zij zonder trainer/coach zaten (en eigenlijk nog steeds zitten).

De LEO-Award is een aanmoedigingsprijs voor iemand waarvan het bestuur verwacht dat hij nog vele jaren heel veel voor onze vereniging kan en zal gaan betekenen. Daar zijn wij van overtuigd! De LEO-Award 2017 gaat daarom naar Erwin Schouten!