Skip to main content

In 2018 heeft de KNBSB een aanpassing in de regels met betrekking tot knuppels bij de Honkbal Jeugd gecommuniceerd. Er is een overgangsperiode van twee seizoenen gehanteerd (2018 en 2019). In navolging van Little League internationaal volgt de KNBSB vanaf seizoen 2020 de Amerikaanse regels voor Honkbal Jeugdknuppels. De reden hiervoor is veiligheid. Er kan minder hard met deze knuppels worden geslagen. Bovendien is het een stuk eenvoudiger controleerbaar voor de scheidrechters bij onze verenigingen of met een goedgekeurde honkbalknuppel wordt geslagen.

Honkbal Pupillen en Aspiranten
Met ingang van seizoen 2020 staan we alleen nog maar USA batstandard-knuppels toe in de leeftijdscategorieën Honkbal Pupillen en Aspiranten. Dit betekent dat vanaf seizoen 2020 elke knuppel moet zijn voorzien van het USA Bat-logo. (zie foto) )
Dit logo staat vast op de knuppel en opgenomen in het spuitwerk:

   
Niet als een sticker:

Honkbal Junioren
In de leeftijdscategorie Honkbal Junioren zijn naast de USA batstandard-knuppels ook de BBCOR-knuppels met bijgaand logo toegestaan (zie foto). BBCOR knuppels mogen maximaal een barrel van 2 5/8′‘ hebben.