Skip to main content

Kom je terug van je vakantie waar je een paar campings hebt bezocht, ga je naar het Starlights Jeugdkamp. Alles ingepakt, in de auto, parkeerterrein op en wat zie je tot je verbazing?

Weer een camping, ditmaal echter de Starlightscamping….

Even verderop keurige bordjes met daarop de veldjes waar je je tent mag opzetten. Zelfs een richtingsbordje met daarop “TONNIE”. Ook Tonnie is voor de tiende keer van de partij. Op maandag avond waren olv Bart de tenten al opgezet.

Alle campinggasten worden dinsdagmorgen welkom geheten. Even zingen en een cadeautje voor Pim die die dag jarig is!!

Dit jaar nemen een paar jonge campingbeheerders de organisatie over van een paar oudgedienden. Een mooie ontwikkeling want daardoor wordt de kamptraditie voortgezet.

De oudgedienden worden ook al bij de voorbereiding volop ondersteund door de jonge garde. Ook voor de catering is volop hulp aanwezig. De kampleiding zorgt voor de juiste sfeer. Alles verloopt op rolletjes en het kamp wordt weer top.

Overdag zijn de honk- en softball trainingen verzorgd door enthousiaste Starlightsleden.  Zonder hen is ons jeugdkamp niet haalbaar. Het is de basis van het kamp. Door middel van allerlei trainingsoefeningen is er door de Starlights jeugd hard gewerkt.

Ook na de trainingen zijn de meesten van hen op de velden te vinden waar ze vrijuit met elkaar plezier maken. Het recreatieprogramma bestaat dit jaar uit een avondspel op Zeldenzate, een hele leuke jeugddisco onder leiding van Rob, hindernishonkbal waarbij de waterglijbaan natuurlijk voor de meeste fun zorgt. En wat is er mooier dan in plaats van op de honken juist in de gevulde zwembadjes te landen.

En via het bekende Kubb game en het discgolf wordt een afwisselend circuit afgelegd.

Als keuzesport is dit jaar hockey aan de beurt; Jacqueline, Caroline, Ronnie, Simone en Carola zorgen voor een mooi programma op de velden van de Hopbel waar we gastvrij zijn ontvangen. Een spel met de waterballonnen is altijd weer geschikt. Tot slot is het levend bingospel een groot succes!!

De collega’s van Mednet zorgen voor een leerzame warming up. Ook zijn we weer welkom bij onze buren Landmansunie.

De maaltijden worden weer top verzorgd. Enkele sponsoren zorgen voor extra gezonde ondersteuning. Op dit Starlights kamp kom je echt niks tekort.

De Starlights jeugd geniet van dit kamp zonder echte regels. Zij zorgen er zelf voor dat alles met respect en sportief verloopt…… De nacht duurt weleens wat korter maar dat hoort er een beetje bij. Het beloningssysteem draagt bij aan een gezonde strijdlust. Met de verdiende munten kan een mooie campingpuzzel worden gemaakt. Het winnende kampteam wordt bekend gemaakt.

Het is altijd weer moeilijk om uit de deelnemers een jeugdlid te kiezen dat opvalt door werklust, sportiviteit en teamgeest maar dit jaar is Raven dik verdiend winnaar van de “Wildeman”. Ook nog complimenten aan Tycho; ondanks je blessure was je toch knap bezig!! Succes!!

Dank ook aan sponsoren: Kanters, v Thiel, Frappant, Spar, Plus , Anthe, Gomech, Aladin, Etos, Kaaskoning, en enkele niet te vernoemen sponsoren.

Dank aan de ouders die ons kwamen helpen met allerlei klussen.  Zonder de geweldige hulp van Stijn, Daan, Tom, Bram, Kylian. Aldwin, Anne, Kim, Melvin, Bart, Jeffrey, Diana, Rianne, Jolanda, Arie, Judith, Sem, Joyce, Mara, Ingrid, Ronald en Mario,

Dank aan Bianca en Dennis, ook voor de knappe voorbereidingen   en samen met Samantha en Michel zorgen zij voor een mooie basis voor volgende jeugdkampen. Dank je wel daarvoor!!

Bijzonder is het dat velen vakantiedagen opnemen om het kamp mogelijk te maken.

Als dank voor 10 jaar kampondersteuning ontvingen Mieke, Gerard en Toine een toepasselijk honkbalbeeldje. Op de achtergrond blijven ze nog beschikbaar.

Allen bedankt; graag tot volgend jaar!!

JTC leden dank voor jullie werkzaamheden