Geen categorie

Wedstrijden vanaf 1 juli a.s.

N.a.v. de besluiten van het kabinet over het toestaan van het sporten vanaf 1 juli a.s., heeft de honk- en softbalbond KNBSB besloten dat al vanaf het weekend van 4/5 juli a.s. de honk- en softbalcompetities van start zullen gaan. Dit betekent voor alle teams dat er weer gespeeld gaat worden. Het is de bedoeling om eerst twee weekenden (4/5 juli en 11/12 juli) te gaan spelen. Daarna drie weken zomerstop en hervatting vanaf 8/9 augustus. Als teams niet kunnen spelen tijdens de zomervakantie, dan kunnen wedstrijden verplaatst worden naar een midweekse dag óf afgelast worden.

Het programma is echter nog niet bekend, dat zal waarschijnlijk pas a.s. woensdag 1 juli het geval zijn. Het is dan kort dag tot het weekend om van alles nog te regelen, zoals bijv. vervoer naar uitwedstrijden en scheidsrechters bij de thuiswedstrijden. Coaches zullen daarom de ouders/verzorgers van hun teamleden al binnenkort vragen of zij evt. beschikbaar zijn om te rijden in de eerste twee weekenden. Direct nadat het programma bekendgemaakt is, kunnen er dan definitieve afspraken gemaakt worden. Graag een ieders medewerking om dat per team te regelen. Hopelijk kan ook iedereen meespelen in de geplande speelweekenden en gooit de a.s. zomervakantie niet teveel in de war.

Het bestuur én de Jeugd Technische Commissie zullen bij elk team bij de eerste thuiswedstrijd aandacht besteden aan de opstart van het seizoen.

Uiteraard zijn de coronamaatregelen nog steeds van kracht. De belangrijkste daarvan zijn bij iedereen bekend, m.n. het houden van 1,5 meter afstand tussen volwassenen buiten de wedstrijden om. In de verdere berichtgeving over de opstart van de competities zullen we ook hier aandacht aan schenken. Jullie horen z.s.m. méér van ons.

Mochten er op dit moment nog vragen of opmerkingen zijn, dan horen wij het graag.