Skip to main content

Donderdag 2 mei is Wim Verstraten, lid van verdienste van onze vereniging, op 79-jarige leeftijd overleden.

Hieronder de tekst van de herdenkingstoespraak die voorzitter Adrie Hellings tijdens de afscheidsdienst heeft uitgesproken.

Begin deze week  bereikte ons het bericht dat Wim Verstraten was overleden. Wim, een begrip bij veel leden van onze honk- en softbalvereniging. Veel reacties kwamen binnen in de trant van: ‘Oh, wat erg, zo’n aardige man’ én ‘Die heeft echt veel voor de club betekend’. En dat zijn twee dingen die zeker zijn: Wim heeft héél veel voor onze vereniging betekend én was een bijzonder aardige man.

Via dochter Ingrid raakte Wim in de jaren 80 bij de Starlights verzeild. En zoals dat gaat als je enige interesse toont bij een vereniging: voor je het weet doe je er van alles. Zo ging dat met Wim ook: hij zat 6 jaar in het bestuur en verzorgde méér dan 12 jaar het wedstrijdsecretariaat. En dat in een tijd zonder computers, zonder email, zonder mobieltjes én alles op de fiets!!

Heel minzaam met een lach en veel geduld regelde Wim de zaken naar ieders tevredenheid, nooit klopte je tevergeefs bij hem aan. Hij reed teams naar uitwedstrijden als er geen vervoer was. Hij begeleidde taakstraffen die op ons complex werden uitgevoerd en was betrokken bij de oprichting van de toenmalige peanutafdeling, de allerjongsten binnen de club en ondersteunde de allereerste zomerkampen.

Wim stond nooit op de voorgrond. Hij was echt de man achter de schermen, van gezelligheid en vriendschap. Wim hield ervan om bij het genot van een drankje een praatje te maken. Hij zorgde door zijn persoonlijkheid mede voor een sfeer die wij bij BSV Starlights zo koesteren. Voor zijn verdiensten voor de vereniging werd hij op 16 december 2001 benoemd tot lid van verdienste.

In 2003 bestond onze vereniging 25 jaar en Wim werd gevraagd om de geschiedenis van de club te beschrijven. Dat heeft hij in een waar meesterwerk gedaan. Zijn boek draagt het duidelijke stempel van Wim. Het is humorvol, volledig, overzichtelijk, met oog voor detail en bijzondere en opmerkelijke gebeurtenissen. Een standaardwerk, waarin tot in lengte van jaren gelezen en gebladerd zal blijven worden.

Vorig jaar bestond de vereniging 40 jaar. Uiteraard hebben we Wim gevraagd om een vervolg te schrijven. Hij vond het fijn gevraagd te worden, maar vond dat hij ondertussen té ver van de vereniging was komen staan. Wel werd hem in april 2018 als eregast het 2e deel van ‘zijn’ boek overhandigd. Hij nam het graag in ontvangst en had met ons weer een ouderwets gezellige Starlightsavond.

Ik heb die avond op de bijbehorende dienstenveiling zíjn dienst gekocht, een taxirit met brengen en ophalen voor € 22,50. Helaas kan hij deze dienst niet meer uitvoeren.

Een aantal maanden terug ontving ik het laatste mailtje van Wim:

‘Ik wil bij deze (het bestuur van) BSV Starlights hartelijk danken voor het mooie bloemstukje dat ik mocht ontvangen. Ik vind het bijzonder dat er na zoveel jaren toch nog aan me wordt gedacht. Wat mijn gezondheid betreft: er zit nog steeds vooruitgang in. Tot nu toe heb ik zoveel geluk gehad dat ik erop reken dat alles uiteindelijk goed komt. Met hartelijke groet, Wim Verstraten’

Het heeft helaas niet zo mogen zijn.

Wim, namens BSV Starlights, bedankt voor wie je was en wat je voor ons hebt betekend. Wij zullen je bij onze vereniging nooit vergeten!!